Vanliga frågor | Bli försöksperson och hjälp vetenskapen | Accindi.se

Vanliga frågor Klicka på frågorna för att se svaren


Accindi ansvarar inte för de studierna som annonseras på sidan. Vårt ansvar är att sidan är i drift och att forskare har möjligheten att annonsera sina studier. Om du har en specifik fråga om en studie är det bäst att kontakta ansvariga forskare som lade upp studien. Det kan du göra via anmälningsknappen på studien.
Vi har ingen dedikerad kundtjänst för tillfället. Du kan skicka din fråga till oss via email och vi kommer göra vårt bästa för att svara – men vi kan tyvärr inte garantera hur snabbt det blir. Vår emailadress hittar du på sidan Om Accindi.se
Panelen erbjuder vi till dig via ett samarbete med vår panelpartner Cint. Om du har några frågor om panelen som rör till exempel utbetalning, tekniska problem eller andra allmänna frågor kan du kontakta dem via deras kundtjänst.
Nej, det är helt gratis att anmäla dig till olika studier, och du binder dig inte till något.
Risken beror helt på typen av studie. Beteendestudier samt kognitiva studier utgör minimal eller ingen risk medan Fas I-studier utgör en viss risk. Forskargruppen försöker sätta din säkerhet så högt som möjligt, men ibland kan saker gå snett iallafall. Ha detta i åtanke.
Absolut inte! Samtliga studier som genomförs på människor måste följa Helsingfors-deklarationen som tydliggör att försökspersoner ska delta av egen fri vilja, bli informerade vad de ska utsättas för samt godkänna samtliga steg innan de kan delta.
Du kan läsa mer om Helsingforsdeklarationen här
Skapa ett forskarkonto vid genom att clicka på knappen Bli medlem ovan. Vi kommer sedan granska din ansökan så fort som möjligt och godkänna den.
Dina uppgifter skickas endast vidare till repesktive forskare. Vi kan även tillfälligt spara informationen för att säkerställa sidans funktionalitet och för att kunna erbjuda bästa möjliga tjänst. Vi varken säljer eller sprider vidare informationen.
Ersättningen är baserad på tid, samt ibland vissa obehagsmoment.
Till största del är studiernas mål att skaffa bättre förståelse för den mänskliga kroppen, sjukdomar samt effekten av diverse läkemedel.